Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hirtelen meggyógyult az agybaj
  2009-12-04 20:58:48, péntek
 
  Hirtelen meggyógyult az agybajából, hogy elmesélhesse auschwitzi élményeit
2009. december 04. 16:58
HunHír.Hu

Először számolt be az átélt borzalmakról az a brit katona, aki kétszer is becsempészte magát az auschwitzi náci haláltáborba, hogy szemtanúként szólhasson a gázkamrákról és mindarról, amit látott. Ennyi idő után eszébe jutott, eddig ugyanis gátolta agybaja.


Denis Avey "földi pokolként" írta le a koncentrációs tábort, ahol sok fogollyal sikerül beszélnie. Mint a 91 esztendős veterán a BBC-nek elmondta: a meggyötört emberek alig említették korábbi életüket, mindannyian a tábor embertelen körülményeiről és a kényszermunkáról meséltek neki. Tudatában voltak, hogy legfeljebb öt hónapjuk van hátra az életből. Mikor megkérdezte, hova lettek azok, akikkel korábban találkozott, azt válaszolták neki, hogy "kiszálltak a kéményen" - emlékezett.

Avey német fogságba került a második világháború idején, és egy Auschwitz melletti fogolytáborban őrizték. Onnan szökött át két alkalommal is a haláltáborba, mert tudni akarta az igazságot a gázkamrákról, hogy másoknak is elmondhassa.

Eddig azért nem szólalt meg - írta a bbc.co.uk -, mert kiszabadulása és hazatérése után poszttraumatikus stresszbetegségeben szenvedett, és csak mostanában tudta elmesélni, hogy mi is történt vele, és mit látott.

HunHír.Hu kommentár.

Kötelező elhinni! Aki nem teszi, fasiszta. rasszista, náci, szélsőjobbos és antiszemita.

Hozzászólás


Kati - 2009.12.04. 20:46
Ez azeppen szolgalatban levo "tulelo" alighanem annak a botranynak az ellensulyozasara "jott letre", ami nem regiben eppen great israelben (E.K.) esett meg.
Tortent ugyanis, hogy egy asszony a tulelo sztorijat eloadta egy bartnojenek aki termeszetesen el is hitte, es leirta egy konyvben. A konyv megjelenese utan elokerult a volt ferj, aki a sztori szerint halott volt, es elmeselte az ujsagnak, hogy kis hitvese uldozesi maniaban es egyeb mentalis betegsegekben szenved. Soha sem jart nemet vagy lengyel orszag kozeleben sem, es amugy egy szava sem igaz. Nos ez igen nagy leboges volt, a hollokosztosok most probaljak javitani az egyenleget. Plane, hogy valami turpissag anna frankrol is kiderult, aki pedig ugye a legnagyobb holosztar. Hat mit mondhatunk meg errol? Eleg nyogve-nyelosre sikerednek az utobbi idoben ezek a probalkozasok, de ez aztan minden szinvonalat alulmult.




nyuszi - 2009.12.04. 20:25
Anyád, te hülye angol barom!



2T - 2009.12.04. 20:22
Tehat, azt meseltek neki, hogy a többiek kiszalltak a kemenyen?

Tehat nem latta, csak hallott rola?
Es azok meseltek akiknek ott akkor egyszer az eletben fizikai munkat kellett vegezniuk?

Na itt a mese vege!
Most mar meg szkeptikusabb lettem a hollokamuval kapcsolatban!

Akkor rakjuk ossze a kepet!

Ugye a story szerint rohadt sok zsidot vittek oda.
Ugye legalabb ennyit (a story szerint) megsemmisitettek.
Ugye a jelenkor hemzseg a tulelöktöl.

Tehat ez egy rosszul, vagy sehogysem örzött tabor volt, ahova az jart ki es be, aki akart. Az, hogy "kemenyen at tavoztak" viragnyelven azt jelenti, hogy csupan a munka miatt összegyüjtött nepek sorra megszöktek. Ezt tamasztja ala a "tulelök" magas szama is.
Es ehhez jon a tobbi bizonyitek, pl. a "gazkamrak " tul pici merete, meg emberünk beszamoloja.


hungaricum - 2009.12.04. 20:07
Na,erről is filmet forgat Spielberg hamarosan.



2T - 2009.12.04. 20:04
Vagy hazudik!
De a az utobbi a valoszinü...



2T - 2009.12.04. 20:04
Elete kockaztatasa aran megszokott, majd visszaszökött, es mindezt haromszor?

Ez tenyleg hülye!




aTibi - 2009.12.04. 19:12
Valaki, találhatna már egy kis hamut!
Ebben a modern világban, vajon miért nem áll elő egy zsidó sem vele.
Miért nincs senki aki látta hová hordták azt a sok csontból lett hamut?
Vagy ahhoz el kellene hamvasztani valakit.



dodopapa - 2009.12.04. 18:43
kinnt is vagyok,(a fogolytáborból) bennt is vagyok( a koncenzrációs táborban)... jaj de nagyon boldog vagyok
kéne még 2-3 tanu erre a szökdösésre...
szeretném felhívni a brit illetékesek figyelmét az úrra...
a hadifogoly kötelessége volt a szökés, és az alakulatához a visszatérés,
attól tartok azzal, hogy visszatért a fogolytáborba, súlyos kötelességszegést - mondhatni árulást - követett el
ha meg nem...miről beszélünk???
ha neki sikerült a szökés - a kedves deportáltak miért nem követték? csak nem a kéményen keresztül akartak szökni?
blöff ez az egész



lenhardt - 2009.12.04. 18:25
Az ilyen "megvilágosodott" idióták bizonyára azt remélik, hogy örökké fognak élni, de nem: Isten ítélőszéke előtt felelniük kell a hazudozásért (is).
Ez a "veterán" seggfej valószínüleg a pokolba kerül hamarosan, ahol ürülékben főzik néhány száz évig, amíg meg nem bánja gyalázkodását.



Császár Ida - 2009.12.04. 17:30
Há" már hogyne lenne elhihető,Hisz"volt amikor a haláltáborból szökött át a fogolytáborba egy ipse,s meghitt kávézás közben mondta: -jé,elbeszélgettük az időt,sietek vissza,nehogy keressenek,mert kell menjek a gázkamrába.
Z.
turbofonok - 2009.12.04. 17:28

Ja és mert kéne egy díj amit az "ÍGAZAK" kapnak! Kevés a nyőgdíj?



hunor66 - 2009.12.04. 17:17
Én nem hiszem,hogy olyan rendetlenség és szervezetlenség uralkodott volna abban a táborban,hogy a rabok csapatostul szökdöstek volna onnan,meg a kémek is csak úgy ki-be járkáltak!
Annyi hazug filmet,légbőlkapott hamisított történetet terjesztettek Auschwitz-ról,hogy az lesz az erenménye,20-éven bellül az emberek azt fogják mondani,nem is létezett!
Bele fognak fulladni a saját hazugságaikba,vagy már bele is fulladtak.



eszterlánc - 2009.12.04. 17:02
Ugyan, ez mind semmi!
Ádám György ügyvéd úrnak sikerült pár éve eszébe idéznie, hogy a sopronkőhidai munkaszolgálatos táborban az a sátor bizonyára gázkamra volt...



DemIm - 2009.12.04. 17:02
Nem vagyok se rasszista, se fasiszta, se neonáci, de 91 évesen ezt a mesét a szenilitásnak tudom be.:)


http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=25268
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: megsemmisitettek, ellensulyozasara, poszttraumatikus, kényszermunkáról, munkaszolgálatos, szervezetlenség, megvilágosodott, körülményeiről, fogolytáborban, fogolytáborból, hollokosztosok, elbeszélgettük, összegyüjtött, visszaszökött, fogolytáborba, koncenzrációs, terjesztettek, gyalázkodását, sopronkőhidai, szenilitásnak, kiszabadulása, hazugságaikba, termeszetesen, szkeptikusabb, probalkozasok, koncentrációs, betegsegekben, haláltáborból, hazudozásért, kapcsolatban, szolgalatban, szélsőjobbos, haláltáborba, hollokamuval, valószínüleg, gázkamrákról, átélt borzalmakról, auschwitzi náci, koncentrációs tábort, meggyötört emberek, tábor embertelen, kényszermunkáról meséltek, második világháború, tulelo sztorijat, konyv megjelenese, volt ferj, sztori szerint, hollokosztosok most, legnagyobb holosztar, utobbi idoben, többiek kiszalltak, eletben fizikai, Denis Avey, Császár Ida, Ádám György,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  György napra  képre írva  Az Európai Unió is foglalkozik...  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam  Az Európai Unió is foglalkozik...  Semmit ne higgy el  képre írva  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  A könnyek összegyűjtése  A fenyő nem szép fa, (...)  Az embernek a társa: hiányzik.  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere...  Bizonyos kulturális szint nélk...  A lelki élet nem arról szól, ....  Föld napja április 22  Beney Zsuzsa - Sirató  Búzaszentelés  Ahogy emelkedik a rezgés...  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  Szép estét  Egyszerűen  Ha így haladunk...  Környezetvédelem  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vannak arcok  Facebookon kaptam  Pillangó  Szép estét  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Palóc Grand Canyon  próbáljuk ki az őszinteséget  A lelki élet nem arról szól, ....  Facebookon kaptam  Az Európai Unió is foglalkozik...  S a dalok tanulsága  Idézetek a barátságról  Semmit ne higgy el  A lelki élet nem arról szól, ....  Sokkal bölcsebb a természet,  Kellemes esti időtöltést  Szent György nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  próbáljuk ki az őszinteséget  Jó éjt  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  A Gömb  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam  Ha így haladunk...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Az embernek a társa: hiányzik.  Föld napja április 22  Kamarás Klára : Leszünk-e...? 
Bejegyzés Címkék
átélt borzalmakról, auschwitzi náci, koncentrációs tábort, meggyötört emberek, tábor embertelen, kényszermunkáról meséltek, második világháború, tulelo sztorijat, konyv megjelenese, volt ferj, sztori szerint, hollokosztosok most, legnagyobb holosztar, utobbi idoben, többiek kiszalltak, eletben fizikai, mese vege, hollokamuval kapcsolatban, story szerint, jelenkor hemzseg, munka miatt, tobbi bizonyitek, modern világban, koncenzrációs táborban, brit illetékesek, hadifogoly kötelessége, kedves deportáltak, kéményen keresztül, pokolba kerül, haláltáborból szökött, rabok csapatostul, saját hazugságaikba, sopronkőhidai munkaszolgálatos, szenilitásnak tudom, megsemmisitettek, ellensulyozasara, poszttraumatikus, kényszermunkáról, munkaszolgálatos, szervezetlenség, megvilágosodott, körülményeiről, fogolytáborban, fogolytáborból, hollokosztosok, elbeszélgettük, összegyüjtött, visszaszökött, fogolytáborba, koncenzrációs, terjesztettek, gyalázkodását, sopronkőhidai, szenilitásnak, kiszabadulása, hazugságaikba, termeszetesen, szkeptikusabb, probalkozasok, koncentrációs, betegsegekben, haláltáborból, hazudozásért, kapcsolatban, szolgalatban, szélsőjobbos, haláltáborba, hollokamuval, valószínüleg, gázkamrákról, viragnyelven, alakulatához, kockaztatasa, becsempészte, szemtanúként, rendetlenség, elmesélhesse, légbőlkapott, borzalmakról, világháború, bartnojenek, mindannyian, hamvasztani, megjelenese, antiszemita, találkozott, megkérdezte, hozzászólás, csapatostul, válaszolták, szinvonalat, beszamoloja, visszatérés, kötelessége, deportáltak, illetékesek, meggyógyult, szökdösésre, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3451
  • e Hét: 17681
  • e Hónap: 28792
  • e Év: 182288
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.